Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των 30€.

CB9: Τι είναι και ποιες είναι οι ιδιότητες του;

2024-07-11

CB9: Τι είναι;

Το φυσικό κανναβινοειδές CB9 βρίσκεται στο φυτό κάνναβης, είναι ένα παράγωγο της CBD (κανναβιδιόλη). Με την πρώτη ματιά, έχει παρόμοια χημική δομή και φυσική ουρά 5 άνθρακα όπως και το διάσημο CBD. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή διαφορά στη δομή του και αυτή η λεπτομέρεια είναι που του δίνει την ιδιότητα να προκαλεί ευφορία κατά την χρήση του.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη ανακαλύψει ότι ακόμη και οι μικρότερες αλλαγές στη χημική δομή μπορούν να αλλάξουν τις επιπτώσεις των κανναβινοειδών. Και γι' αυτό το CB9 έχει αυτή την διαφορετική επίδραση στον οργανισμό σε σχέση με το cbd. Επίσης το CB9 αντιστέκεται στην κρυστάλλωση και αυτό το διακρίνει από άλλα κανναβινοειδή.

Οι έρευνες συνεχίζονται συστηματικά για να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τη φύση του CB9. Φαίνεται ότι παράγεται από μια χημική αντίδραση που συμβαίνει στο φυτό της κάνναβης μεταξύ των υπαρχόντων κανναβιδοειδών.

Επιδράσεις του CB9: Κάτι σαν έλλειψη βαρύτητας;

Όταν ξεκινάμε να εξερευνούμε τα αποτελέσματα του CB9, είναι σαν μια αποστολή σε μέρη όπου το ανθρώπινο πόδι δεν έχει πατήσει, όπως το αχανές διάστημα. Στην πορεία, θα διαπιστώσουμε ότι το CB9 είναι πιο ήπιο από το άγριο THC, του οποίου τα μεθυστικά κύματα θα σε ταρακουνήσουν. Οι επιδράσεις του CB9 είναι παρόμοιες με εκείνες των υπόλοιπων ευφορικών ουσιών της κάνναβης.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το CB9 προκαλεί:

  • Ευφορία, όπως όταν βρίσκεσαι σε έλλειψη βαρύτητας.
  • Χαλάρωση,όπως όταν πέφτεις σε μια αιώρα μετά από μια επίπονη πεζοπορία.
  • Ελαφρώς αλλοιωμένη αισθητηριακή αντίληψη.

Ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του CB9

Η έρευνα για το CB9 μόλις ξεκίνησε, αλλά οι διαθέσιμες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο κανναβινοειδές, καθώς φαίνεται πως έχει σημαντικές ευεργετικές και θεραπευτικές δυνατότητες.

Το CB9 έχει κοινές δράσεις με άλλα κανναβινοειδή, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι εξής πολύ σημαντικές για διάφορες λειτουργίες του οργανισμού:

  • ηρεμιστική
  • αντιφλεγμονώδης
  • νευροπροστατευτική